X

Дизельних Renault Duster не буде — компанія відмовиться від важкого палива

Производитель будет совершенствовать существующие дизельные моторы, пока не откажется от них полностью

Інформацією про припинення розробки нових дизельних двигунів розповів глава Renault Лука Де Мео. Про це повідомили Automotive News.

Французька марка ухвалила рішення не витрачатися на розробку дизельних двигунів наступного покоління. Замість цього у Renault зосередяться на доопрацюванні вже навних і продовжать їх “підгонку” для відповідності вимогам екологічного стандарту Євро-7. Він набуде чинності через чотири роки, у 2025-му.

Колишні дизельні мотори Рено продовжить використовувати доти, доки їх потенціал у вдосконаленні для того, щоб відповідати суворим екологічним нормам, не буде вичерпаний. З цієї причини машини на кшталт дизельних Renault Duster, популярних в Україні, в певний момент перестануть існувати. Крім цього, марка озвучила плани щодо розвитку електричних і гібридних силових установок.

Читайте також:
Peugeot и Citroen отказываются от дизельных двигателей в пользу электромобилей

Зараз чимало автовиробників змушені змінювати свої плани і робити наголос на екологічності та електрифікації. Після 2025 року лави тих, хто відмовиться від моторів з ДВЗ і перейде на електрокари, поповнить Jaguar, пізніше до компанії приєднаються Volvo, Ford та інші.