X

Dodge придумав незвичайний противикрадальний захист

Система будет снижать отдачу двигателя до 3 л.с., если не узнает владельца

Викрадення седанів Dodge Charger SRT і купе Challenger SRT стало справою ще проблемнішою. Спеціально для цих моделей виробник випустив новий противикрадальний захист – режим безпеки Security Mode. Під час спроби викрадення, коли зловмисник намагається завести автомобіль, система автоматично знижує віддачу двигуна до 3 к.с. і 30 Нм крутильного моменту, імітуючи несправність двигуна.

Автомобіль продовжує рухатися, але робить це дуже повільно. Виробник розраховує, що на цьому етапі викрадач зрозуміє, що у нього нічого не вийде і залишить салон. У будь-якому разі, на низькій швидкості навіть найстійкішим зловмисникам все одно не вдасться втекти від поліції на вкраденій машині.

Працює нова систем так. Перед початком руху власник автомобіля має ввести спеціальний чотиризначний код у системі мультимедіа. Це дасть змогу запустити двигун на повну потужність. Якщо код не введено, електроніка “розуміє”, що за кермом не власник, а найімовірніше викрадач.

Читайте також:
Які автомобілі в Україні викрадають найчастіше — інфографіка

Варто зазначити, що режим безпеки Security Mode матимуть не всі автомобілі Dodge. Його отримають Charger SRT і Challenger SRT, укомплектовані мотором Hemi V8. Новий захист буде доступний для автомобілів, які вироблені з 2015 року. Його можна буде встановити в другій половині 2021 року, просто звернувшись у дилерський центр.