X

Дороги чи напрямки: українці оцінили роботу Укравтодору

82% опрошенных отметили значительные улучшения

Соціологічна група “Рейтинг” провела опитування серед громадян України. Аналітики поставили низку питань щодо розвитку дорожньої інфраструктури в країні за останній рік і ступеня задоволеності діяльністю Укравтодору.

У рамках дослідження було опитано близько 3000 респондентів. Всі отримані відповіді експерти систематизували в групи і вивели загальні результати. Отже, 82% опитаних зазначили, що стан доріг значно покращився. На думку респондентів, заслуга, що в країні ремонтують дороги, повністю належить президенту. Хоча так думають тільки 36%. Ще 33% опитаних вважають, що це заслуга місцевої влади, а 8% — Міністерства інфраструктури та Укравтодору.

Причому за останній рік рівень задоволеності діяльністю Державним агентством автомобільних доріг України різко зріс і досягає 64%. Однак є й ті, хто вважає, що відомство може робити і більше. Число опитаних з такою думкою досягає 29%. Що стосується якості доріг, відремонтованих за програмою Зеленського, то інтерв’юовані громадяни відзначили, що вони краще, ніж за каденції Порошенка (45%). Хоча 24% заявили, що ремонт автодоріг відбувається за тією ж схемою, так що і якість відповідна.

Читайте також:
Платні дороги в Україні: хто, скільки і за що платитиме

Однак дорожня інфраструктура — це не тільки ремонт полотна, а й гарантування безпеки, а також поліпшення соціальної сторони. У цьому контексті питання респонденти відзначили, що дороги стали безпечнішими (25%). Також було порушено питання про платні автобани. Тут українці виявилися майже одностайні і заявили, що готові ними користуватися, але за умови наявності якісного покриття і дозволеної швидкості до 130 км/год.