X

Дочекалися: електрокари Tesla отримали повноцінний автопілот

Производитель начал оснащать свои электрокары полноценным автопилотом, правда, пока только в бета-версии, которая доступна не для всех

Цікавою інформацією у своєму Twitter поділився глава компанії Ілон Маск. Він підтвердив вихід нового програмного забезпечення Full Self-Driving Beta, яке активує повноцінний автопілот. Однак із його поширенням виробник поспішати  наміру не має. Систему впроваджуватимуть “дуже повільно і обережно”. А ранній доступ відкриють тільки найдосвідченішим і акуратним водіям.

Що саме передбачає оновлення, поки що незрозуміло. Очікується, що в число нововведень потрапить значно поліпшена Navigate on Autopilot, що розпізнає сигнали світлофорів і знаки Stop. Ці оновлення дадуть змогу електрокарам Tesla самостійно повертати на перехрестях і пересуватися будь-якими дорогами.

Незважаючи на те, що апдейт передбачає повноцінний автопілот, водієві, як і раніше, необхідно тримати руки на рульовому колесі і за необхідності бути готовим взяти управління на себе. Адже законодавство поки що не дозволяє випускати кермо з рук.

Нагадаємо, влітку Маск говорив, що Тесла максимально близька до випуску автопілота п’ятого рівня. Згідно з класифікацією SAE International, це система, яка взагалі не потребує втручання з боку водія.

Читайте також:
Tesla вновь оказалась в центре скандала: что на этот раз

Сьогодні автопілот Tesla — це скоріше сучасний круїз-контроль, здатний прискорюватися і гальмувати самостійно, а також їхати на трасі на високій швидкості. Однак системи, що орієнтуються на “машинний зір”, схильні робити помилки. Їх результати доволі серйозні і призводять до ДТП.