X

DTM: ван дер Лінде зрівнюється з Ловсоном на Хоккенхаймринзі

Зазвичай, на трасі в Хоккенхаймі DTM проводить свої вирішальні заїзди. Але через зміни дат Норісрингу, цей етап вносив менше напруження, але ускладнити собі життя міг будь-хто із претендентів на підсумковий успіх.

За таких умов зібрався Келвін ван дер Лінде. Південноафриканець потужно розпочав сезон, вигравши три гонки за чотири вік-енди, але надалі прослідувала серія з п’яти поспіль гонок без подіуму.

Перемога в кваліфікації надавала пілоту на Audi R8 LMS Evo повести за собою пелетон від старту заїзду. Тим більше, що на першій лінії також був Лукас Ауер – переможець попереднього етапу – а отже, мав 25 кг баласту на своєму Mercedes-AMG GT3 Evo. Третім розпочинав лідер сезону Ліам Ловсон – і теж із баластом своєї Ferrari 488 GT3 Evo 2020 – 18 кг.

На старті три лідери позмагалися між собою, Ауер навіть на кілька миттєвостей був попереду ван дер Лінде. Позаду Ловсона їхали одразу чотири представники на техніці Mercedes-AMG. Доволі гостро у «Шпіцкере» на першому колі заходив індус Арджун Маіні, чим, здавалося б, відіграв кілька позицій, допоки не знайшов болід Ауера. Обидва боліди припинили заїзд: Маіні одразу припаркував болід на узбіччі з розбитою передньою лівою підвіскою, а його напарник по концерну Ауер припаркував авто в боксах. Як це традиційно буває, на трасі з’явився автомобіль безпеки, а гонка отримала плюс два кола до заліку.

Маіні своїм невдалим маневром до рестарту допоміг Максиміліану Ґьотцу випередити Ловсона. А під час процедури повторного старту ходом новозеландець ще відбив атаки Фліпа Елліса та Даніеля Хункадельї. Хто звідси випадав, так це Марко Віттман. Німцеві довелося завершити заїзд достроково через пошкодження боліду в штовханині. Як і іншому пілоту на BMW M6 GT3 – Шелдону ван дер Лінде.

А ось представник на Lamborghini Huracán GT3 Evo порадував. Естебан Мут випередив Венсана Абріля, а далі ще й Елліса та Хункаделью. І бельгієць був далеко не останнім героєм заїзду. Активно випереджати суперників почав ще й Алекс Албон, який пізніше змінив комплект коліс за суперників. Досить швидко він здолав напарника Ловсона, а тоді ще й Ґьотца, хоч і з контактом. При старті дев’ятим тайцю не вдалося дістати тільки Келвіна ван дер Лінде, який цього разу був на висоті та здобув переконливу перемогу. У боротьбі за третє місце Ловсон дотис Ґьотца, поки той мав проблеми з гальмівною системою. Дещо позату свій стрімкий прорив проводив Майк Роккенфеллер. Нарешті гідний виступ колишнього Чемпіона DTM. Відтягнутий обов’язковий піт-стоп, а тоді 11 кіл у режимі нон-стоп – саме так гонщик спрацював цього разу. Елліс, Хункаделья, Мут, Ґьотц та Ловсон на останньому колі – всі змушені були капітулювати, що дозволило «Роккі» учетверте в сезоні дістатися п’єдесталу. І знову Роккенфеллер допоміг ван дер Лінде. Завдяки втраті третього місця Ловсоном тепер саме лідер команди Abt Sportsline, маючи рівну кількість очок з Ліамом, але на одну перемогу більше, очолив турнірну таблицю. Усі вищевказані гонщики потрапили до топ-10, фінальне місце в якій зайняв Тімо Ґлок, що не особливо відобразилося на невдалому сезоні німця з BMW.

Також варто відзначити, що на Хоккенхаймринзі з командою Abt Sportsline у DTM дебютував пілот цієї команди у Чемпіонаті Світу Formula E – бразилець Лукас ді Ґрассі. Гонщик завершив заїзд 15-им, попереду лише найменш успішного пілота серії – американця Дева Ґора, до речі, також на Audi R8 LMS Evo, але команди Кеке Росберґа.

Здавалося, до Келвіна ван дер Лінде повернулася вдача, особливо після здобуття ще трьох очок за поул недільної гонки. Проте надалі все пішло шкереберть для південноафриканця…