X

DTM: Ювілейна гонка в Хоккенхаймі

100 разів – саме таку кількість етапів серія DTM провела на відомій німецькій трасі. За традицією, Хоккенхаймринг приймає фінал сезону, але цьогоріч через перенесення змагань на Норісринзі це був передостанній вік-енд сезону.

І почало складатися враження, що саме Келвін ван дер Лінде перехоплює ініціативу. Особливо після чергової виграної кваліфікації, що вивело південноафриканця у одноосібні лідери сезону. Разом із ним з першої лінії стартового поля рушав Лукас Ауер. Арджуна Маіні покарали втратою п’яти місць на старті якраз за його дії проти Ауера у попередньому заїзді, а тому пілот з Індії отримав один бал за квалу, але стартував позаду. Ліаму Ловсону в спадок дісталося третє місце від індуса.

Лідерство пілота Audi протривало лише дві прямі та один поворот, оскільки після успішного обгону темп задавав австрієць Ауер. Після Шпіцкере кращий розгін продемонстрував Ліам Ловсон, тож і він вже випередив Audi R8 LMS Evo колишнього лідера. Обмін позиціями між лідерами сезону відбувся ще раз, а в надзвичайно гострий момент Келвін підбивав болід Ferrari 488 GT3 Evo Ловсона, через що остаточно втратив друге місце та ще й здобув 5 секунд штрафу.

Одразу за болідами першої трійки відбувся розмін позиціями між пілотами на Mercedes-AMG GT3 Evo: Даніель Хункаделья не пручався, коли його об’їздив Максиміліан Ґьотц, оскільки німець був серед претендентів на титул, і зайвий ризик був ні до чого.

Після виконаного піт-стопу ван дер Лінде програв у Параболіці позиції Ґьотцу – обидва головні конкуренти тепер були попереду. А найгірше те, що ще й за неправильну роботу з авто під час піт-стопу було здобуто додаткові 5 секунд штрафного часу. Хункаделья, в свою чергу, повторив маневр Ґьотца на ван дер Лінде на трасі. Шпилька Шпіцкере – і четвертий Mercedes-AMG, цього разу Філіпа Елліса, також попереду.

Елліс прискорився та здобув позицію у змаганні з іспанцем Хункадельєю, лише дещо не дотягнувшись до подіуму. Але третє місце мало бути за Ґьотцом згідно ієрархії в усіх командах Mercedes-AMG. Алекс Албон на другий день після подіуму також здорово змагався із суперниками і фінішував на шостому місці з найкращим часом на колі, попереду новачка Марвіна Дінста. У суботу гонщик був у кроці від залікової десятки, але тепер потрапив до неї. Шкода тільки, що обидва не приїхали на фінал сезону. Пілота AlphaTauri Ferrari замінив другий новозеландець Нік Кессіді, а Дінст замінював Максиміліана Бухка лише на один етап. У топ-10 також розташувалися два Mercedes-AMG вже згаданого Арджуна Маіні та монегаск Венсан Абріль.

Виступ лідера Audi Келвіна ван дер Лінде став справжньою катастрофою: після впевнено здобутого поулу невпевнений старт, агресивна боротьба і накладені штрафи призвели тільки до одного залікового балу, у той час як головні конкуренти Ловсон та Ґьотц зайняли нижчі сходинки п’єдесталу. Гірше справи були тільки у Марко Віттмана, чий BMW M6 GT3 фінішував тільки 12-им, що не надавало високих шансів на титул дворазовому Чемпіону DTM.

Але звісно, що в цій гонці справжнє свято відбулося для Лукаса Ауера – австрієць здобув другу перемогу в сезоні. Відтепер на фініш сезону він мав працювати виключно на Максі Ґьотца та відгальмовуватися на фініші, неначе відсилаючи нас до подій Гран Прі Австрії-2002…