X

Дві вантажівки ЗІЛ пішли під лід на Байкалі — ефектне відео

К счастью, обошлось без жертв, но автомобили спасти не удалось

Щоб відвідати Байкал, до водойми з’їжджаються туристи з різних куточків. Також озеро використовують як сполучну артерію, якою можна швидко дістатися до віддалених місць на узбережжі. Адже лід такий міцний, що витримує машини вагою до 15 тонн.

Однак у квітні лід починає танути, утворюються численні “пастки”. Тому досвідчені водії не ризикують їздити, а тим паче перевозити вантажі. Імовірність піти під лід в цей період дуже висока. Мабуть, герой сюжету не врахував підступність криги, яка місцями вже стала доволі тонкою. Трохи змінивши траєкторію руху, водій ЗІЛ-131 потрапив на пропарину. Лід почав ламатися під колесами вантажівки, не залишивши навіть найменшого шансу вибратися. ЗІЛ пішов під воду на глибину понад 55 метрів — моторошний момент потрапив на відео.

Слідом за ним їхала ще одна вантажівка, яку чекала та ж доля. Але цей інцидент не показали в ролику. Очевидці стверджують, що машина пішла під воду частково. Глибина під нею — 19 метрів. Водіям і пасажирам вдалося залишити автомобілі, тож обійшлося без постраждалих. До них оперативно під’їхали рятувальники, які чергували на березі, але врятувати вантаж і транспортні засоби не вдалося. За словами глави МНС регіону, водіїв вантажівок притягнуть до адміністративної відповідальності, оскільки вони виїхали на лід, незважаючи на заборону.

Читайте також:
Пожежна машина потрапила в ДТП і підпалила АЗС (відео)