X

Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд та Джеймсон Мей йдуть з шоу The Grand Tour

Ведущие сняли свой последний эпизод телесериала

2024 року популярний британський телесеріал The Grand Tour повернеться на екрани зі спеціальним випуском, знятим у Зімбабве. Як повідомили у ВВС, це буде останній епізод телешоу за участю трьох знакових ведучих Джеремі Кларксона, Річарад Хаммонда та Джеймсона Мея. При цьому компанія «вивчає варіанти нового втілення шоу».

Новина про звільнення Кларксона, Хаммонда та Мея з The Grand Tour з’явилася незабаром після того, як ВВС оголосила про «призупинення» Top Gear через аварію за участю ведучого Фредді Флінтоффа у грудні 2022 року. Передбачається, що програма може повернутися на екрани.

Прем’єра The Grand Tour відбулася у листопаді 2016 року на Amazon Prime. Шоу було створено як альтернатива Top Gear й до 2019 року виходило в аналогічному форматі. Пізніше команда почала створювати більш довгі спеціальні випуски, які розповідають про пригоди у таких місцях, як Шотландія, Франція, Норвегія та Центральна Європа.

Читайте також:
BBC зняла з ефіру телешоу Top Gear

Вперше про закриття Grand Tour заговорили у січні 2023 року. За неофіційними даними, Amazon Prime вирішила не продовжувати шоу та програму «Clarkson’s Farm» після завершення контракту. Причина — суперечливі коментарі Джеремі Кларсона про герцогиню Сассекську Меган Маркл у грудні 2022 року.