X

Еко-план БМВ: три електрокари, два плагін-гібриди і водневий автомобіль

Концерн BMW раскрыл свои планы по дальнейшему "озеленению" своей продуктивной линейки. В ближайшие годы немецкий производитель выведет несколько новых моделей - электромобили, гибриды и модель на топливных элементах.

Про електрифікацію модельного ряду баварської марки розповів бос марки Гаральд Крюгер у рамках свого виступу, присвяченого стратегії розвитку BMW AG. За його словами, компанія вступає у другу фазу впровадження еко-технологій. Вона передбачає передання розробок підрозділу BMW-i іншим маркам, які входять до складу концерну, а також їх поширення на інші серії БМВ.

BMW Vision Next 100 concept

Крім того, топ-менеджер назвав конкретні терміни виходу нових екологічних моделей БМВ. Наступного року на ринок вийде два нових гібриди – седан BMW 5 Series і кросовер Mini Countryman. У 2018-му з’явиться відкрита версія гібридного спорт-купе BMW i8 Roadster, а в 2019 році – Mini EV.

BMW Vision Next 100 concept

А початок десятиліття стане часом появи нових електрокарів БМВ. У 2020 році побачить світ кросовер BMW X3 на “батарейках”, в 2021-му – новий електромобіль сімейства BMW i (iNext EV). Через чотири роки після цього компанія випустить водневий автомобіль.

Паралельно з новими моделями BMW готує нові системи напівавтономного і автономного водіння, а також електромобільну батарею нового покоління.