X

Експерти назвали найдорожчі автомобільні компанії світу: хто очолив список

Мы готовы изучить список самых дорогих автомобильных компаний: в рейтинг попала и Tesla, но от лидера она далеко

Автомобільний ринок невпинно зростає. На арену виходять нові компанії і стартапи, які готові вступити в конкурентну боротьбу зі старожилами галузі. Отримати світове визнання вдається далеко не всім, що вже говорити про те, щоб потрапити хоча б до десятки лідерів.

Різні агентства час від часу проводять дослідження і формують рейтинги найдорожчих компаній у світі. Серед них є і автомобільні бренди. На жаль, на сьогодні жодному автовиробнику не вдалося очолити світовий рейтинг, а от потрапити в десятку лідерів — легко. Однак нас цікавить список безпосередньо автомобільних компаній.

Даними за цей рік поділилося консалтингове агентство InterBrand. За підсумками 2020 року найдорожчою автомобільною маркою у світі визнано Toyota, яку оцінили в 51,595 млрд доларів. Їй вдалося утримати першість навіть незважаючи на 8% падіння ціни порівняно з 2019-м. І так, японська корпорація є лідером у галузі вже не перший рік, а якщо точніше, то дев’ятий. В абсолютному заліку цього року компанія посідає сьоме місце.

Другим найціннішим автомобільним брендом став Mercedes-Benz. Його оцінили в 49,268 млрд доларів (-3%). На третій позиції розмістилася марка BMW з 39,756 млрд доларів (-4%). Обидві компанії також зберегли свої позиції, незважаючи на незначне падіння вартості. У загальному рейтингу вони розмістилися на восьмій і одинадцятій позиції відповідно.

Компанія Tesla, яка вважається доволі молодим гравцем на ринку, посіла шосте місце в розділі авто з цінником 12,785 млрд доларів. Минулого року вона не потрапила в список агентства InterBrand, але інші аналітичні компанії вносили її в рейтинги вже упродовж трьох років, де вона завжди фігурувала в першій десятці.

Читайте також:
Tesla стала лідером запитів Google серед електрокарів: рейтинг

Також до ТОП-10 увійшли марки Honda (21,694 млрд), Hyundai (14,295 млрд), Ford (12,568 млрд), Audi (12,428 млрд), Volkswagen (12,267 млрд) і Porsche (11,301 млрд).