X

Експерти підрахували вартість володіння Tesla Model 3 у порівнянні з Honda Accord Hybrid

Популярність електромобілів з кожним роком стає вищою. Це зумовлено їхньою екологічністю та економічністю, в порівнянні з машинами з ДВС. Саме про економію на обслуговуванні електрокарів говорили довго та багато, але з цифрами не поспішали.

Виправили цей недолік експерти компанії Cleanerwatt, які підрахували вартість володіння Tesla Model 3 та Honda Accord Hybrid у розрізі п’яти років с однаковим пробігом. В облік бралися вартість автомобіля, витрати на пальне, зарядку та технічне обслуговування.

Отже, базова Tesla Model 3 із заднім приводом коштує від 44 380 доларів у версії, а Honda Accord Hybrid EX-L – від 34 635 доларів. Погодьтеся, різниця суттєва. Однак не варто забувати про те, що Тесла краще оснащена, ніж Хонда. Витрати на електроенергію на рік при пробігу в 25 тисяч кілометрів у Model 3 складуть близько 550 доларів, а на заправку Accord піде як мінімум 1150 доларів.

Читайте також:
Сколько стоит месяц владения Bugatti Chiron: озвучены цифры

На обслуговування гібридної моделі знадобиться щонайменше 4000 доларів за п’ять років використання. Тим часом на обслуговування електрокар за той же період потрібно близько 2000 доларів. З урахуванням всього вищеперерахованого вартість володіння (страховку, ремонт, податки в облік не беремо) Tesla Model 3 із заднім приводом становить близько 20 000 доларів за п’ять років, тоді як витрати на володіння Accord Hybrid EX-L перевищать 24 000 доларів. Тобто електромобіль обходить дешевше. Ще він менше втрачає у ціні при продажу його на вторинному ринку. За такої економії різниця у вартості окупиться за кілька років.