X

Експерти порахували середній вік авто в Україні: поки що неповнолітні

Стало известно, сколько лет машинам на украинских дорогах. Самые молодые – китайские и корейские модели, самые старые – отечественные

Немає нічого нового в тому, що українці рідко змінюють автомобілі. У нашій країні лише невеликий прошарок населення може дозволити собі регулярно оновлювати автопарк. Це призводить до певних наслідків — зростання середнього віку машин на українських дорогах. Тож більше 10 років, але менше 18 — це для на ще не так погано.

Експерти УкрАвтопром назвали цифру близько 14 років. Цікаво, що машини відрізняються віком залежно від країни виробництва. Вітчизняний транспорт (переважно моделі ЗАЗ) в середньому досягає 17 років. Навряд чи це пов’язано з високою надійністю (до якої ніколи не було великих очікувань). Радше причина в тому, що в Україні місцеві машини традиційно дешевші, відповідно, представляють бюджетний сектор, в якому покупці довго експлуатують автомобілі.

Для іноземних машин середній вік становить 11,6 року. Наймолодші з них – корейські та китайські авто —  близько 8 років. Вік європейських моделей становить 11 років, американських — 12 років. Найстарішими серед іномарок виявилися японські автомобілі, середній вік яких становить 14 років, що загалом відповідає віку автопарку в Україні.

Читайте також:
Ввезення автомобілів в Україну: хто звільнений від податків і мит

Для порівняння, в США і Європі Середній вік автомобілів підбирається до 10 років, в Росії цей показник дорівнює 12 років.

136