X

Електричні самокати та моноколеса визнали транспортними засобами

Их пользователи — водители

В Україні електричні самокати та моноколеса прирівняли до транспортних засобів. Відповідна норма прописана у Законі «Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами та внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подолання паливної залежності та розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів». Його Президентом України підписав 17 березня.

Таким чином, користувачі електросамокатів та моноколес прирівнюються до водіїв. Це спростить класифікацію ДТП за участю такого транспорту. Норму рекомендовало українське товариство велосипедистів.

Засоби індивідуальної мобільності розділили на дві категорії:

  • легкий персональний електричний транспортний засіб — транспорт з одним, двома, трьома або чотирма колесами, оснащений електромотором потужністю до 1000 Вт і може розвивати швидкість до 25 км/год;
  • низькошвидкісний легкий електричний транспортний засіб — транспорт з одним або декількома електромоторами. Його максимальна швидкість не перевищує 50 км/год, а споряджена маса не більше 600 кг.

Читайте також:
Автомобілі з українськими номерами у Європі – коли їх потрібно ставити на облік