X

Електричний Jaguar I-Pace згорів під час заряджання (фото)

Інциденти з самозайманням електромобілів під час заряджання фіксують доволі часто. Черговий випадок стався на Бойнтон-Біч (штат Флорида, США) з кросовером Jaguar I-Pace 2019 року випуску.

Власник електрокара поставив його в гараж і підключив до зарядного пристрою. Через якийсь час він почув гучні звуки і, підійшовши ближче, побачив густий дим. Чоловік швидко вигнав машину з гаража на вулицю, тим самим врятувавши свій будинок від пожежі. Адже буквально через кілька хвилин кросовер спалахнув.

Вогонь дуже швидко охопив весь електромобіль. Прибулі на місце події пожежники загасили його, але до того часу I-Pace згорів практично вщент. Вціліла тільки передня частина машини. Страхова компанія забрала залишки батарейного Jaguar і передала виробнику, для того, щоб той розібрався з причиною загоряння.

Читайте також:
У 2025 році Jaguar випустить три електричних спортивних кросовери

На жаль, виробник не взяв на себе відповідальність за подію. У компанії відзначили, що не можуть провести власну експертизу, оскільки існує ризик повторного загоряння електрокара. При цьому в страховій впевнені, що причиною пожежі стали акумуляторні елементи LG Chem, які також використовуються в Chevrolet Bolt EV. Втім, як повідомляє видання Electrek, за останній час це четвертий інцидент такого роду с I-Pace.