X

Електричний Skoda Enyaq став новим рекордсменом світу з дрифту

«Батарейный» кроссовер установил сразу два рекорда

Електричний кросовер Skoda Enyaq RS iV зумів проїхати у безперервному керованому заносі 7350 метрів. Колишній світовий рекорд Книги Гіннеса, який належав Subaru WRX, чеському електромобілю вдалося перевершити на 1130 метрів. У 2022 році японський спорткар проїхав у дрифті 6220 метрів.

Новий рекордний заїзд відбувся на спеціально підготовленій ділянці озера Стортьярнен у Швеції. Для заїзду взяли стандартний Skoda Enyaq RS iV, який «взули» у шиповані шини Michelin Däckproffsen Nokian Hakkapelitta. За кермом перебував британський журналіст Річард Міден.

Діаметр кола, яким рухався кросовер, становив 60 метрів. У результаті автомобіль накреслив 39 кіл за 15 хвилин та 58 секунд. Під час заносу максимальна швидкість сягала 49 км/год.

Як заявили у Skoda, формально Enyaq RS встановив два світові рекорди. Електрокросовер став найкращим у категоріях «Найтриваліший безперервний дрифт автомобіля на льоду» та «Найтриваліший безперервний дрифт електромобіля на льоду». Обидва досягнення зареєстровані представниками Книги рекордів Гіннеса.

Читайте також:
Поліція вилучила Chevrolet Camaro у дівчини за дрифт на парковці бізнес-центру