X

Електричний Volvo C40 Recharge не пройшов «лосиний тест»

Лучшим стал заезд на скорости 70 км/ч

Електричний кросовер Volvo C40 Recharge став черговим «піддослідним» журналістів іспанського видання km77.com. Час від часу вони публікують ролики «лосиних тестів» автомобілів різних марок.

Мета випробування — перевірка здатності уникнути зіткнення з перешкодою, яка раптово з’явилася на дорозі. Успішним вважається маневрування у відведеному коридорі з подальшим поверненням у свою смугу на швидкості 77 км/год. На жаль, Volvo C40 Recharge зміг це зробити лише на 70 км/год. Це дещо нижче за інших однокласників. Для порівняння Tesla Model Y пройшов «лосиний тест» на швидкості 83 км/год, Kia EV6 — на 78 км/год.

На тести журналісти взяли Volvo C40 Recharge, обладнаний різними системами безпеки та взутий у шини Pirelli PZero Elect. Як зазначив водій-випробувач, на контрольній швидкості 77 км/год кросовер виявився надто неповоротким. Також експертів здивувала відсутність реакції з боку системи курсової стійкості (ESC). Водночас реакцію кросовера на рух керма було визнано нормальною. Причиною провалу названо шини, які могли погано відреагувати на спеку, яка стояла в день випробувань.

Читайте також:
Гірше попередників: оновлений Ford Fiesta провалив "лосиний тест"