X

Електрокар BMW iX3: перші характеристики серійної версії

Электрический BMW X3 получит внушительный запас хода и будет первым, кто получил как ДВС, так и электромотор

Ще у квітні 2018 року BMW почала старанно працювати над створенням свого першого електричного кросовера на базі невеликого X3. Тоді на пекінському автосалоні баварці навіть викотили концепт-кар, який і дав перше уявлення про майбутню новинку. Компанія провела безліч тестів і лише під кінець року вирішила все ж оголосити точні цифри.

Перше, про що варто згадати – серійний BMW iX3 представлять широкій публіці вже в 2020 році. У компанії відзначають, що спершу модель буде доступна тільки із заднім приводом. В основу кросовера ляже батарея на 74 кВт-год, яка, власне, і дасть йому змогу проїхати до 440 кілометрів на одному заряді. У рух машину приводитиме система eDrive п’ятого покоління. Виробники дуже пишаються цією технологією, адже крім того, що вони самі розробили її з нуля, її можна легко масштабувати, відпрацьовуючи у такий спосіб будь-який діапазон потужності.

До речі про потужність, новий BMW iX3 видаватиме 286 к.с. і 400 Нм крутильного моменту. Тільки-но цей автомобіль вийде на конвеєр, кросовер X3 стане першим автомобілем в історії марки, що має у своєму асортименті як двигун внутрішнього згоряння, так і електричну силову установку.

Читайте також:
Электрический кроссовер BMW iX3 засветился на улицах Мюнхена