X

Електрокар з автопілотом від Apple: що ховається в цехах компанії під ім’ям iCar

Історія про те, що найпопулярніший виробник смартфонів і комп’ютерів у світі має намір випустити власний автомобіль, стара як світ. Чи побачить світ коли-небудь заповітне дітище компанії Apple, або ж ця тема так і вичерпає себе, не розкрившись вище рівня чуток, залишається, мабуть, найбільшою загадкою сучасності. Останнім часом дедалі більше аналітиків у всьому світі вважають, що “Проект Титан” — мертвий і компанія повністю відмовилася від виробництва свого iCar. Проте з цим легко можна посперечатися, враховуючи, що в компанії великого Стіва Джобса заведено зберігати всі розробки в найсуворішому секреті.

Але серед фахівців сфери електроніки і технологій існує дещо інша думка. Багато хто з них вважає, що такому гігантові, як Apple, під силу створювати автономні технології, що дадуть змогу автомобілям самостійно пересуватися дорогами загального користування без участі людини. Однак безкоштовно роздати всі технічні подробиці цих розробок, звісно, ніхто не захоче, тому компанія буде змушена представити весь свій технічний прогрес на власній машині.

Черговим фактом на підтвердження того, що Apple серйозно налаштована увійти в автомобільний світ, є купівля в 2019 році стартапу під назвою Drive.AI. А стосовно самого автомобіля, аналітики вважають, що Apple не запустить власне авто, доки технологія, що забезпечує живлення повністю автономних автомобілів, не буде перевіреною та надійною. У будь-якому разі, питання, яке найбільше непокоїть зараз усіх автомобілістів світу — це те, яким же буде зовнішній вигляд цього творіння. Добре, що в наш час є такі дизайнери, як Діян Христов, які допоможуть отримати перше уявлення про загадковий автомобіль на ім’я iCar.

Його Apple iCar передбачає вдосконалені автономні системи, які забезпечують рух на набагато вищих швидкостях, а це пояснює увагу, приділену аеродинаміці. Автомобіль має форму краплі, яка, як відомо, є однією з найбільш аеродинамічних у наш час.

Панелі Apple iCar виготовлені з вдосконаленого матеріалу, який має бути прозорим, легким, стійким і гнучким, а також забезпечувати хорошу звуко- і теплоізоляцію. Через це панелі не фарбуватимуть. Опорну конструкцію дверей у формі крила чайки також буде зроблено з легкого матеріалу на кшталт вуглецевого волокна.

Опукла кабіна iCar забезпечить хорошу посадку для 4-5 пасажирів, які сидітимуть на сидіннях, що можуть обертатися на 180 градусів. Будь-хто з передніх пасажирів може вести машину, якщо захоче, за допомогою джойстика, хоча будь-яку серйозну помилку водія виправить вдосконалена автономна система.

Примітка. Концепція автономного шатла Apple iCar — це дослідження, розроблене незалежно. Воно жодним чином не пов’язане і не схвалене Apple.