X

Електрокари Ford можна буде зарядити за допомогою дронів

Американський автогігант Ford подав патентну заявку на нову технологію, яка дозволить заряджати електромобілі далеко від станцій.

Згідно з документами, заповнити заряд батареї електрокара можна буде за допомогою кількох дронів. Для їх виклику потрібно надіслати смс до служби підтримки із зазначенням місця знаходження машини. Дрони оперативно прибудуть і, з’єднавшись між собою, підключатимуться до батареї та зарядять її. Таким чином позбавивши водія необхідності викликати евакуатор або техдопомогу.

Повідомляється, що у цій зграї дронів буде головний. Саме він і веде решту до зазначеного місця. Потім квадрокоптер за допомогою роботизованих рук відкриває капот і підключається до батареї. Координація здійснюється за допомогою камер та датчиків.

Читайте також:
Ford відмовляється від розробки повністю автономних автомобілів

Компанія працювала над цією інновацією починаючи з 2017 року. На думку фахівців, вона є незамінною для мешканців сільської місцевості, яким доводиться щодня долати великі відстані. Коли вона стане доступною для власників електрокарів марки, поки що невідомо.