X

Електрокросовер Smart показали на петентних зображеннях

Серийная версия практически полностью повторяет концепт

Компактний електрокросовер Smart місяць тому дебютував у ролі концепту. Під час презентації виробник заявив, що серійна версія буде практично ідентична шоу-кару і, з огляду на опубліковані патентні знімки, він не жартував.

Фотографіями поділилося відомство інтелектуальної власності Європейського Союзу. На них розкрито як екстер’єр, так і інтер’єр кросовера. Силует і загальна концепція виконання електромобіля відповідає концепту, а ось у деталях є низка відмінностей. Так, в передній частині з’явилися повітроводи і трохи змінилася форма решітки (на ній закріпили кронштейн для номерного знаку). Бічні дзеркала перемістилися з передніх стійок на двері. До того ж з’явилися дверні ручки, яких не було на концепті.

На кормі також відбулися корегування. Серійна версія отримала новий бампер і трохи перероблений дифузор. Інтер’єр електрокросовера теж відповідає концепту. На зображеннях видно вигнуту приладову панель з овальними вентиляційними отворами і плаваючу центральну консоль. Незважаючи на те, що в шоу-карі було чотири місця, в серійній версії кабіна розрахована на п’ятьох людей.

Читайте також:
Погляньте, як електричний Smart буксирує три потужних пікапи (відео)

Відомо, що в основу електричного кросовера Smart ляже платформа BEV компанії Geely. За габаритами він буде трохи менший за Mercedes EQA. Про силову установку даних поки що немає, так само як і про запас ходу. Імовірно, компанія запропонує модель в декількох модифікаціях з різними батареями. Презентувати серійний варіант мають намір у 2022 році, а на ринок новинка вийде в 2023-му.