X

Електромобіль Honda e — розкрито важливі характеристики

Honda раскрыла технические детали своего электромобиля

Компактний міський хетчбек Honda e публіці презентували поетапно, і ось нарешті розкрито технічні подробиці електромобіля.

Honda e – це вже серійна версія концепт-кара Honda Urban EV, який японці показали на Франкфуртському автосалоні 2017. Потім концепт почали потроху готувати у виробництво. З тридверного він став п’ятидверним, отримав класичні передні дверцята, але водночас не втратив цікавої харизматичної зовнішності. Нещодавно було показано інтер’єр електромобіля, який запам’ятався двома 12-дюймовими екранами і камерами, замість дзеркал заднього виду, а зараз дійшла черга і до технічних подробиць.

Honda e отримала літій-іонну батарею ємністю 35,5 кВт*год, чого має вистачити на пробіг до 200 км. Небагато, але представники Хонда запевняють, що в міських умовах цього має вистачати. За допомогою швидкої зарядки, поповнити батарею від 0 до 80% можна буде за півгодини. Причому у компанії визнають, що деяким клієнтам цього може здатися замало (та й у найближчих конкурентів ємність батареї і запас ходу більші), і одразу готують козир у відповідь: у Honda e ідеальний розподіл ваги по осях  – 50 на 50.

Нова платформа, розроблена “з нуля”, передбачає розташування мотора ззаду і задній привід, а також незалежну підвіску всіх коліс. Однак технічні характеристики було розкрито не до кінця – в секреті тримається потужність мотора. За попередньою інформацією, вона становитиме близько 100 к.с.

Перші Honda e надійдуть до європейських дилерів вже наприкінці 2019 року, а в 2020-му список країн, де продаватимуть новинку, розшириться. Тим часом в сегменті “міських компактів” стає дедалі тісніше! У ньому вже успішно влаштувалися Renault ZOE і BMW i3, а незабаром до них додадуться також Peugeot e-208 і Opel Corsa-e.