X

Електромобілі Audi отримають впізнаваний дизайн і збережуть фамільну рису

Фирменная радиаторная решетка останется на месте

Із 2026 року Audi відмовиться від моделей, оснащених тільки ДВЗ. Тобто через 5 років кожен автомобіль марки, що зійшов із конвеєра буде електрифікованим. Водночас німці не поспішають прощатися з добре впізнаваною решіткою радіатора, як це роблять чимало виробників “зелених” транспортних засобів.

Дизайнери марки вважають її частиною фірмового стилю, що робить автомобілі Ауді впізнаваними на дорогах – те саме стосується і електрокарів. Крім того, на думку фахівців компанії, механічні компоненти електромобілів, тягові батареї і електронні блоки керування потребують охолодження. У цьому світлі традиційна решітка зовсім не зайва.

За інформацією MotorTrend, її планують зберегти і для майбутніх безпілотників, хоча, можливо, і в дещо іншому вигляді. Наприклад, її можуть перемістити в бампер.

Який це може мати вигляд, Audi продемонструвала на прикладі концепту A6 e-Tron. Чи збереже він передню панель у такому вигляді, як це було показано, ми побачимо в міру наближення до серії. Нагадаємо, що виробництво нового електричного седана розпочнеться у 2024 році.

Читайте також:
Audi відмовиться від свого найдешевшого автомобіля