X

Електромобілі Pininfarina будуть схожі на Lamborghini Urus (фото)

Официальная премьера электрического концепта бренда состоится 17 августа

Automobili Pininfarina представила концепт електричного кросовера Pura Vision, офіційний дебют якого відбудеться наприкінці серпня у раках Monterey Car Week. Як кажуть у компанії, він відкриє «новаторську нову еру електричної розкоші» та стане джерелом для натхнення наступного покоління електромобілів бренду.

У концепту класичні пропорції кузова з низьким капотом та високими крилами в стилістиці культового Porsche 360 Cisitalia 1947 року. Це перший автомобіль, який увійшов до колекції Музею сучасного мистецтва (MoMA) у Нью-Йорку. Серед особливостей шоу-кара — вузька скляна кабіна, приховані фари, ультратонкі денні ходові вогні та надтонкі горизонтальні світлодіодні ліхтарі.

Кузов Pura Vision пофарбований у колір Bianco Sestriere Gloss, який контрастує з елементами з «голого» карбону. У концепту панорамний дах із фіксованою центральною секцією «біскотто», підсвіченою кільцем світлодіодів. Візуально вона об’єднана з лобовим склом та дверима багажного відділення. Великі вигнуті цілісні бічні вікна являються верхньою частиною потрійних дверей. При відкритті вона піднімається нагору, тоді як нижні частини дверних панелей відкриваються в різні боки. Це забезпечує необмежений доступ до просторого салону з посадковою формулою 2+2. Доповнюють образ 23,0-дюймові колісні легкосплавні диски матово-чорного кольору.

Габаритна довжина Pura Vision — 5215 мм, ширина — 2147 мм (з дзеркалами), висота — 1641 мм. Розмір колісної бази не уточнюється.

Інтер’єр натхненний світом розкішних вітрильних яхт із «плаваючими» передніми сидіннями та центральною консоллю, що нагадує гік вітрила. У оздобленні використані темно-сіра шкіра, м’яка напіванілінова шкіра, фірмовий текстиль, голий карбон та адонований алюміній. На передній панелі цифрова панель приладів та сенсорний дисплей, який за потреби виїжджає з консолі. Також концепт укомплектований проєкційним дисплеєм. Сидіння із вбудованими у підголовники динаміками.

Інформації про силову установку Pura Vision немає. Разом з Pura Vision на Тижні автомобільної моди дебютують гран-турер Battista Edizione Nino Farina та ще один неназваний серійний автомобіль Pininfarina.

Читайте також:
Lamborghini розпродала всі паливні кросовери Urus