X

Електромобілі Tesla найдешевші в обслуговуванні: 580 доларів за 5 років

Десять лет владения электромобилем Tesla обходится американцу в 4035 долларов

Спілка споживачів США (Consumer Reports) опублікувала звіт про вартість ремонту та технічного обслуговування автомобілів найпопулярніших брендів за 10-річний період. Його складено на підставі щорічного автомобільного опитування 2023 року.

Найекономнішими виявилися моделі Tesla. За 10 років їх ремонт та технічне обслуговування коштують власникам 4035 доларів. Тоді як Porsche — 14 090 доларів, а Land Rover — 19 250 доларів.

Варто відзначити, що чотири з п’яти місць «п’ятірки» найкращих автомобільних марок з найменшими витратами на ремонт та обслуговування дісталися «американцям» — Tesla, Buick, Lincoln та Ford.

Як зазначається у звіті, з роками витрати на ремонт та обслуговування розкішних автомобілів зростають. Та ж Tesla у перші п’ять років користування обходиться лише у 580 доларів. Витрати за наступні п’ять років складають 3455 доларів.

Автомобіль бренду Buick, який зайняв друге місце, перші п’ять років коштує 900 доларів, а за 10 років — 4900 доларів. Володіння Toyota обходиться американцю в ті ж 4900 доларів за 10 років, Lincoln — 5040 доларів, Ford — 5400 доларів. Для порівняння на обслуговування Merceses-Benz за той же період коштує 10 252 доларів.

Читайте також:
Виявлено небезпечний дефект: Tesla відкликає усі випущені Cybertruck

У Consumer Reports наголошують, що найдорожче власникам коштує обслуговування та ремонт бензинових автомобілів деяких нішевих розкішних брендів. Тоді як витрати на всю лінійку Tesla нижчі, ніж у решти брендів.