X

Електромобілі Volkswagen ID зможуть забезпечувати будинок електроенергією до 2 днів

Технологию обещают внедрить в новые и уже выпущенные модели

Volkswagen анонсував двонаправлену зарядку для електромобілів ID-лінійки. Її обіцяють новим та вже представленим на ринку моделям з акумуляторними батареями ємністю 77 кВт•год. Для електромобілів із блоками на 58 кВт•год ця функція недоступна.

У випущених електромобілях Volkswagen ID двонаправлена зарядка з’явиться після виходу оновлення програмного забезпечення Software 3.5. Зараз вона працює лише з домашньою електростанцією постійного струму S10 E Compact від HagerEnergy GmbH. Пізніше список сумісних пристроїв розшириться.

У поєднанні з домашньою електростанцією, інтегрованою системою управління енергоспоживанням будинку (HEMS) від HagerEnergy GmbH та системою сонячних батарей двонаправлена зарядка Volkswagen забезпечить домогосподарства стійкою енергією. За даними компанії, середнє енергоспоживання будинку близько 30 кВт•год. Таким чином, електромобіль із батареєю на 77 кВт•год може два дні живити усі прилади, забезпечуючи потреби кожного члена родини. У будь-якому випадку, батарея не розряджатиметься нижче 20% ємності, що дозволить у будь-який час використати автомобіль за прямим призначенням.

У рамках пілотного проєкту Volkswagen та HagerEnergy GmbH технологію двонаправленої зарядки випробують мешканці житлового комплексу Стенберг, розташованого неподалік шведського міста Худіксвалль. Їм нададуть електромобілі та відповідну зарядну інфраструктуру.

Читайте також:
Новий Volkswagen ID.4 вийшов потужніший та далекобійніший за попередника