X

Електромобілі стають дедалі ближчими до українців

В Киеве прошло нестандартное мероприятие, посвященное электромобилям

Учора, 23 грудня, в Києві відбувся захід, присвячений розвитку електромобільного транспорту в Україні – E-CAR HUB: Garage party.

E-CAR HUB було проведено зусиллями готелю Radisson Blu Hotel в Києві, і приурочили його до встановлення зарядки електрокарів на підземному паркінгу готелі. Серед учасників заходу були представники преси, автомобільні експерти, а також голови та співробітники компаній, що так чи інакше пов’язані з електромобільним рухом у нашій країні.

Одна з головних цілей цього івенту – донести публіці, що електромобіль це явище сьогодення, а не фантастика майбутнього. Причому не тільки у світі, а й в Україні. Про це, зокрема, розповів засновник Tesla Club Ukraine Назар Шимоне-Давида.

“Електромобілі та Україна. Зростання кількості електромобілів в Україні вражає. Україна посідає четверте місце в Європі за приростом електромобілів проти приросту авто, оснащених ДВЗ. Вже сьогодні на українських дорогах їздить 4 тис. електромобілів. Інфраструктура зарядних пристроїв для електромобілів відіграє дуже важливу роль у формуванні ринку цієї інновації. Принципово важлива правильність такої інфраструктури, її відповідність Європейським нормам і стандартам. Експрес-зарядка (до 22 кВт) має бути зручністю, а не сервісом. Важливим також є принцип резервації зарядної станції разом з резервацією готельного номера, як додаткова зручність для клієнтів”, – заявив Назар Шимоне-Давида.

Також не обійшлося без згадки про електромобільне таксі, яке дедалі більше стає доступним для громадян.

“Оксі таксі – доволі новий проект, але успішно працює навіть в сувору зиму. У планах компанії на 2017 рік – довести кількість електрокарів у парку до 200 одиниць. Наразі активно відбувається розвиток інфраструктури, встановлено зарядку в аеропорту Бориспіль, що гарантує приїзд таксі за 60 секунд. А вже на цю весну заплановано встановлення трьох нових зарядок”, – розповіла Олена Квачевська, директор “Оксиджен Груп”.

На додачу до цього, на заході було презентовано електромобілі, які можна купити в Україні – Tesla Model S, Nissan, Renault Zoe, BMW i3, Smart ForTwo Electric Drive, Ford Focus Electric і Nissan ENV 200. Компанію їм склав спорт-гібрид BMW i8.