X

Електронні асистенти мають стати обов’язковими і ось чому

Специалисты уверяют, что ассистенты безопасного движения ежегодно могут спасти 20 тысяч жизней

Минулого року на американських дорогах загинуло майже 39 тисяч людей, всі вони стали жертвами ДТП. Фахівці Consumer Reports запевняють, що спосіб зменшення смертності на дорогах майже вдвічі існує і він гранично простий. Необхідно зобов’язати виробників оснащувати все нові автомобілі сучасними системами безпеки.

“Замість того, щоб гарантувати безпеку для всіх у рівній мірі, автовиробники покладають на покупців тягар вивчення і доплати за життєво важливі функції автомобілів”, — говорить Вільям Воллес, фахівець Consumer Reports. І він має рацію, оскільки зараз виробники дають покупцям свободу вибору. Кожен вирішує для себе, керуючись тими чи іншими принципами або гаманцем, яка функція йому справді потрібна, а якою можна пожертвувати. Нерідко покупці відмовляються від доволі дорогих “помічників”.

Читайте також:
В Украине отменили уголовную ответственность за пьяное вождение

За оцінками видання, щорічно електронні асистенти можуть врятувати життя майже 12 тисяч осіб. При цьому все, що потрібно зробити – це впровадити в обов’язковому порядку набір з автоматичного екстреного гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху та функції виявленні сліпих зон. Технологія запобігання водіння в стані алкогольного сп’яніння дасть змогу врятувати приблизно 3700-7400 тисяч осіб, а сервіси обміну даними між автомобілями — ще 1300.