X

ЄС шукає спосіб «пригальмувати» приплив китайських електромобілів на європейський ринок

Электромобили из Китая могут обложить дополнительной пошлиной

Європейська комісія проводить розслідування субсидування електромобілів урядом Китаю, що дозволяє їм складати серйозну конкуренцію європейським виробникам. Як заявляється, вже зібрано достатньо доказів цього. Щоб якось призупинити китайську навалу та створити конкуренті умови на ринку ЄС планує ввести додаткове мито на електромобілі з Китаю.

Стандартна ставка ЄС для автомобілів — 10%. Якою вона буде для «китайців», не уточнюється. Розслідування про субсидії продовжиться до листопада 2024 року. Воно торкнеться як електромобілів китайських брендів, так і зібраних у Китаї європейських та американських моделей. Зокрема, Renault, Volkswagen, BMW та Tesla.

З 7 березня Єврокомісія розпочала митну реєстрацію імпорту китайських електромобілів. Якщо торгове розслідування ЄС прийде до висновку, що ці автомобілі субсидувалися китайським урядом, усі вони можуть бути обкладені додатковим митом.

Читайте також:
У Словаччині згорів перший електромобіль (фото)

З моменту початку офіційного розслідування у вересні 2023 року китайський імпорт у річному вирахуванні зріс на 14%. Вони складають серьйозну конкуренцію європейським виробникам. В торгово-промисловій палаті КНР в ЄС заявляють, що це лишень відповідь на підвищення попиту на електромобілі.