X

Ці позашляховики залишать вас без грошей: ТОП-8 авто з найдорожчим обслуговуванням

Автомобілі з підвищеною прохідністю (позашляховики, кросовери, пікапи) коштують дорожче за легковики. Це пов’язано з використанням спеціальних технологій підвищення потенціалу. Однак через кілька років експлуатації всі машини сильно дешевшають і стають доступними. Але не варто брати перший позашляховик або кросовер, що трапився, адже багато з них дуже дорогі в обслуговуванні.

Видання HotCars провело дослідження та назвало вісім моделей із найдорожчим обслуговуванням. На їхній ремонт можна витратити більше вартості самої машини. До списку увійшли представники американських, європейських та японських марок.

Land Rover Range Rover

Цей повнорозмірний позашляховик є найпривабливішим на вторинному ринку. Якщо взяти Range Rover 2000 і раніше років випуску, то ціна на нього дуже доступна. Однак не варто вестися на таку привабливу пропозицію, тому що в цих моделях часто виходить з ладу електроніка та елементи підвіски. Також своєю ненадійністю славиться і двигун. Тому володіти таким авто буде дуже дорого.

Jeep Grand Cherokee

Ще один культовий позашляховик американської марки, який суттєво втрачає ціну через 5-7 років експлуатації. Але і тут не обійшлося без підвоху. Справа в тому, що у Grand Cherokee постійно виникають проблеми з коробкою передач та електронікою.

Dodge Durango

Автомобілі марки Dodge ніколи не славилися своєю надійністю. Серед них і розкішний семимісний позашляховик Durango. Багато хто вибирає його за просторий салон і потужний мотор, але зовсім забуває про те, скільки коштуватиме обслуговування настільки величезної машини. Захоплення від покупки проходить досить швидко, коли починаються проблеми з трансмісією та випускними колекторами, ремонт яких коштує дуже дорого.

Volkswagen Touareg

Одним із найпопулярніших позашляховиків на вторинному ринку є Volkswagen Touareg. Ця модель щодо доступна за ціною. Примірник першого чи другого покоління можна придбати до 10 тисяч доларів. При цьому вона відрізняється відмінною збіркою, багатим оснащенням та потужним двигуном. Однак і Touareg має своє слабке місце. І це не що інше як мотор. Також часто кульгає і електроніка.

Infiniti QX56

Уживаний Infiniti QX56 також з роками сильно втрачає ціну. Однак, купуючи розкішний позашляховик, треба пам’ятати, що він має проблеми з надійністю. Підвіска і двигун ламаються настільки часто, що ви не встигнете схаменутися, як витратите на ремонт більше вартості самої машини.

Fiat 500X

Компактний Fiat 500X визнаний ненадійним автомобілем марки. Так що подумайте кілька разів, перш ніж купити його. Адже ставши власником такого старого кросовера ви будете часто відвідувати СТО та сервісні центри.

Pontiac Aztek GM

Наразі Pontiac Aztek можна купити менш ніж за 5000 доларів. Причому за такі гроші зовні машина буде у хорошому стані, чого не скажеш про технічний бік. Тут найпроблемніша паливна система. З цими поломками жартувати не варто, оскільки вони часто призводять до займання.

Mini Countryman

За ефектною зовнішністю Mini Countryman ховається багато проблем. У цих машинах часто ламається двигун і ще багато проблем виникає з паливним насосом. Також власники скаржаться на брязкітні звуки в моторному відсіку.