X

Цей Aston Martin продали за 120 мільйонів грн: у чому його особливість

На благодійному аукціоні Christie’s продали трюковий Aston Martin DB5, яким їздив Джеймс Бонд у фільмі «Не час помирати». Незважаючи на те, що цей автомобіль не можна використовувати на дорогах загального користування, його придбали за 3,2 млн. доларів, що еквівалентно майже 120 мільйонам гривень, за курсом НБУ. Ім’я власника не розкривається.

Організатори аукціону розраховували отримати за копію Aston Martin DB5 набагато менше. Адже машина має низку пошкоджень, отриманих під час виконання на ній каскадерами трюків. Це один із восьми автомобілів, який був створений для картини. Він оснащений функціональними шпигунськими гаджетами, в числі яких обертовий номерний знак, фари, що прибираються, і висувні кулемети.

У рамках цього аукціону продали ще два автомобілі, які засвітилися у картині «Не час помирати». Це класичний Аston Martin V8 Vantage 1981 випуску, за який отримали 703 000 доларів, і новий DBS Superleggera 007 Edition. Останній приніс 449 тисяч доларів. За три машини Джеймса Бонда виручили 3,9 мільйона доларів. Усі кошти передадуть на благодійність.

Читайте також:
Унікальне купе Peugeot 1938 року продали на аукціоні