X

Європейцям доведеться попрощатися з Porsche 718 Boxster та Cayman

Спорткары стали жертвой новых правил кибербезопасности

Компанія Porsche достроково завершила виробництво 718 Boxster та Cayman у ЄС. Купе та кабріолет стали жертвами нових правил кібербезпеки. У Євросоюзі вони набудуть чинності 1 липня. Після цього Porsche не зможе реєструвати автомобілі на європейському ринку.

За його межами Boxster та Cayman збережуться. Тоді як європейцям доведеться задовольнятися Cayman GT4RS та Boxster RS Spyder. Вони зберегтися, оскільки нові норми на штучні моделі не поширюються. Про це із посиланням на представника Porsche 718 Олівера Хільгера повідомило видання Motor1.

Проблема в електричній архітектурі Boxster та Cayman. Вона не відповідає новим правилам кібербезпеки. Її доопрацювання обійдеться Porsche приблизно половину бюджету на розробку нової моделі.

Boxster та Cayman четвертого покоління досить старі моделі. Вони дебютували 2016 року під внутрішньозаводським кодом «982». Раніше з тієї ж причини компанії довелося відмовитись від Macan першого покоління, випущеного у 2014 році.

Вихід Porsche 718 з ЄС не дуже вплине на продажі компінії, але Macan був досить популярним у Європі. У 2023 році продажі кросовера на місцевому ринку склали 87 355 одиниць. Це в чотири рази більше, ніж усієї лінійки Porsche 718.

Наступне покоління 718 буде повністю електричним. У продажу воно з’явиться у 2025 році та стане кінцем нинішніх бензинових моделей. Аналогічна доля чекає Macan.

Читайте також:
Найпершому автомобілю Porsche виповнилося 75 років

Нові Porsche 718 Boxster та Cayman у ЄС доступні до 1 липня. Потім вони стануть нереєстрованими. Продажі триватимуть до вичерпання складських запасів.