X

Ferrari будує завод з виробництва електромобілів

Новая площадка будет готова в июне 2024 года

Ferrari повільніше конкурентів, але все ж таки виходить на ринок електромобілів. Зі слів генерального директора компанії Бенедетто Віньї, новий завод із виробництва електромобілів буде готовий до запуску у червні 2024 року.

«Електронна будівля», так усередині компанії називають новий виробничий майданчик, стане важливою частиною реалізації плану Ferrari щодо досягнення нульового рівня викидів до 2030 року. Він зможе виробляти електричні та гібридні автомобілі, а також силові агрегати наступного покоління та власні компоненти трансмісії.

Перший електромобіль Ferrari з’явиться після 2025 року. Тоді як на гібриди, такі як 296 GTB та SF90 припадає 35% продажів бренду. Раніше в компанії заявляли, що до 2026 року електромобілі та гібриди становитимуть 60% продажів, а до 2030 року — 80%.

Бенедетто Віньї натякнув, що частиною реалізації стратегії електрифікації бренду може стати нещодавно випущений кросовер Purosangue. Імовірно, його укомплектують новою гібрибридною силовою установкою з модулем, що підключається. Наразі Purosangue доступний із 6,5-літровим бензиновим двигуном V12 віддачею 725 к.с.

Як очікується, до 2030 року половину електрифікованих автомобілів марки становитимуть плагін-гібриди. Незважаючи на скорочення частка автомобілів зі «звичайними» двигунами внутрішнього згоряння Ferrari прагне зберегти їх довше, ніж більшість конкурентів. Як один із способів продовження використання традиційних моторів розглядається електронне паливо.

Читайте також:
Хардкорний Ferrari SF90 LM з'явився напередодні дебюту в Ле-Мані