X

Fiat хоче перетворити Tipo в кросовер через популярність сегменту

Керівник компанії Fiat Олів’є Франсуа задумався над тим, щоб найближчим часом випустити модель, яка стане конкурентом таким успішним автомобілям, як Volkswagen T-Roc, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai та інші.

“У Tipo все добре, але це не позашляховик. І оскільки саме там зараз гроші, наступне покоління моделі має переміститися в актуальніший сегмент — кросовери”, — сказав Франсуа. Fiat має кілька шляхів подальшого розвитку Tipo. Вони можуть зберегти хетчбек, седан і універсал, перетворивши останній в конкурента Kia XCeed, розширити модельний ряд за допомогою компактного кросовера або ж повністю відмовитися від нього і замість цього перетворити Tipo в кросовер. Саме так прокоментував ситуацію глава компанії.

“Сімейний автомобіль сьогодні, ймовірно, більше схожий на стиль кузова Qashqai. У кого зараз все добре? У бюджетних брендів, таких як Skoda, Seat, Kia і Hyundai. І ми теж тут. Чесно кажучи, я  хотів би, щоб у нас було щось схоже вже сьогодні. Саме тому для нас так важливо своєчасно інвестувати кошти в цю галузь компанії Fiat”, — говорить Олів’є.

Очікується, що амбіції Fiat підтримає FCA-PSA, хоча поки що не зрозуміло, чи поділяться такі автомобілі, як Peugeot 3008, Citroen C5 Aircross і Opel Grandland X, своєю платформою. Італійський автовиробник також зацікавлений у створенні суперміні. Виробництво Punto закінчилося пару років тому, тому Fiat залишився без конкурента Volkswagen Polo, Renault Clio і Ford Fiesta. Для цієї моделі вони також можуть звернутися до PSA, яка виробляє такі автомобілі, як Peugeot 208 та Opel Corsa.

“Нам потрібен B-клас. Це не загадка. Цей проект постійно відкладали. Нині він у розробці. Але поки що говорити про цю машину зарано”, — сказав Франсуа. “У нас напевно буде B-клас”, — підсумував він.