X

Фінляндія закриє кордон для автомобілів із російською реєстрацією

Под запретом окажутся личные автомобили россиян

Фінляндія слідом за країнами Балтії планує закрити кордон для легкових автомобілів на російських номерах через військову агресію проти України. Як повідомило місцеве видання Yle, офіційну заяву з цього питання міністрерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен зробить 15 вересня.

Попередньо на територію країни не пускатимуть легкові автомобілі, в яких перебувають менше 10 осіб. Коли почне діяти заборона не відомо.

Це рішення фінського уряду ґрунтується на політиці Європейської Комісії, рекомендації щодо втілення якої опубліковано тиждень тому. Заборона на в’їзд легкових автомобілів з російською реєстрацією має запобігти ухиленню від санкцій. І хоча Фінляндія раніше посилила візову політику щодо росіян, рух на східному кордоні все ще зберігається. Нові обмеження дещо зменшать навантаження на пропускні пункти та ще раз нагадають росіянам, у якій країні вони живуть.

Як заявив на брифінгу 13 вересня міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна, обмеження мають більший ефект, коли вони застосовуються разом, і це збільшує ціну, яку росія платить за війну.

Читайте також:
Країни Балтії закрили в'їзд автомобілям із російськими номерами

8 вересня Єврокомісія опублікувала роз’яснення щодо давно застосованих обмежень на ввезення та вивезення товарів до або з росії. Під заборону потрапили у тому числі автомобілі та деякі товари незалежно від того, чи вони являються особистими речами мандрівників.