X

Ford Explorer урізали список опцій

Из-за нехватки полупроводников кроссовер остался без блока управления климат-контролем для задних пассажиров

Світова автомобільна галузь продовжує відчувати дефіцит напівпровідників, перші ознаки якого з’явилися наприкінці 2020 року. Не вдалося уникнути цієї проблеми й Ford.

Як повідомило видання Automotive News, керівництво компанії ухвалило рішення тимчасово постачати та продавати автомобілі без чіпів, що управляють функціями не пов’язаними з безпекою. Відповідна заява була зроблена на зборах Національної асоціації автомобільних дилерів США (NADA). Деталі, яких не вистачає дилерам для установки, обіцяють поставити протягом року.

Зокрема, кросовер Ford Explorer відвантажуватимуть без блоку управління клімат-контролем для задніх пасажирів. Його можна встановити додатково після закінчення дефіциту мікрочіпів.

Читайте також:
Ford йде з Росії через військову агресію проти України

Раніше через проблеми з напівпровідниками низку функцій втратили деякі моделі Cadillac і Chevrolet. Так Chevrolet довелося відмовитися від підігріву сидінь, а Cadillac – від помічника паркування. Але є і серйозніші «втрати» – Jeep Grand Cherokee тимчасово залишився без фірмової пневматичної підвіски Quadra-Lift.