X

Ford Focus не доживе до 2025 року — офіційно

История суперкомпакта завершится несмотря на падение спроса на электромобили

У 2022 році Ford оголосив про завершення виробництва Focus у Саарлуї, Німеччина, у середині 2025 року. Знайти покупця на об’єкт поки не вдалося. Зі слів голови європейського підрозділу Ford Мартіна Сандера, незважаючи на це «жодних планів щодо розширення виробництва Focus» немає.

Компанія продовжить скорочення бензинової лінійки та перехід на електромобілі. Як заявив Сандер, до кінця 2024 року бренд запропонує повний спектр легкових та комерційних електромобілів. Не виключені і компактні моделі. Ford вже випустив чотири компактні кросовери для Європи.

Водночас прогноз продажів електромобілів на цей рік скоригували з урахуванням уповільнення попиту. Але у майбутньому Ford розраховує на значне зростання обсягів.

Читайте також:
Забутий у сараї Ford F-250 1977 року повернеться на дорогу

Також перехід на електромобілі уповільнив JLR (Jaguar Land Rover). Натомість зусилля зосередять на плагін-гібридах (PHEV). Тоді як Volkwagen Group скоротив випуск кількох електромобілів, пропозиція яких випереджала продажі. Падіння попиту змусило Renault скасувати перші публічні продажі акцій (IPO) свого електромобільного підрозділу Ampere.