X

Ford Mustang GT із фільму “Детектив Булліт” став найдорожчим Мустангом у світі

Спорткар Ford Mustang GT 1968 года выпуска продали с молотка за рекордные 3.74 миллиона долларов США

Болотно-зелений спорткар Ford Mustang GT, за кермом якого детектив Булліт переслідував злочинців в однойменному фільмі Пітера Єтса, продали  на аукціоні Mecum у Кіссіммі, Флорида. Ім’я нового власника «Мустанга» – таємниця.

Читайте також:
Легендарний Ford Mustang із культового фільму продадуть за ціною Bugatti

За інформацією CNN, легендарний Ford Mustang GT стал найдорожчим «Мустангом», проданим на аукціоні. Раніше цей титул належав Shelby GT500 1967 року, який минулого року аукціон Mecum продав за 2.2 мільйона доларів.

Виручити за спорткар рекордну суму в 3.74 млн доларів, яка  у понад 50 разів перевищує вартість Ford Mustang GT 1968 року в хорошому стані, вдалося тільки завдяки славі Стіва Макквіна. Кадри його знаменитої 11-хвилинної погоні вважаються одним із найкращих прикладів у кіноіндустрії.

Читайте також:
Покинутий Ford Mustang GT500 1967 здивував навіть експертів Shelby

Відомо, що через дев’ять років після зйомок актор намагався викупити автомобіль у Роберта Кірнана, що володів ним на той момент, але дістав відмову. Цікаво, що зараз спорткар виставив на продаж його син Шон. За словами Шона Кірнона, батько придбав спорткар в 1974 році за 3.5 тисячі доларів. Сім’я використовувала його для щоденних поїздок.