X

Ford не змушуватиме дилерів продавати електромобілі

Им разрешать и далее продавать автомобили с ДВС

Цього тижня дилери Ford здобули серйозну перемогу над виробником. Дилерам та іншим особам, які не вірять, що найближчими роками зможуть продавати багато електромобілів, виробник дозволив відмовитися від їхнього продажу. Вони зможуть й надалі продавати автомобілі з ДВЗ. Це дозволить їм заощадити семизначну суму на ремонті, але це досить ризиковане рішення з огляду на темпи зростання електромобільного ринку.

Раніше Ford виклав плани щодо оновлення дилерських центрів для продажів електромобілів. Дилерам запропонували два варіанти. Сертифіковані дилери мають інвестувати 500 000 доларів у свої магазин. Більшість цих коштів піде на встановлення загальнодоступних швидкісних зарядок для електромобілів. При цьому їм буде дозволено продавати не більше 25 електромобілів на рік та заборонено тримати запаси або мати демонстраційні зразки.

Ці обмеження не поширюються на дилерські центри Model e Certified Elite, але вони повинні встановити дві зарядні станції, одна з яких буде загальнодоступною. До 2026 року їм доведеться встановити третій зарядний пристрій. Це обійдеться їм близько 1,2 млн. доларів.

Читайте також:
Ford Mustang у кузові седан – яким він може бути

Визначитись із рівнем інвестицій дилери мають до 31 жовтня 2022 року. Другий шанс оновити свої дилерські центри, тобто змінити рівень сертифікації вони матимуть у 2027 році.