X

Ford остаточно пішов із Росії

Российские активы американской компании в перешли в собственность «Соллерс Авто»

Ford Motor Company оголосила про остаточний вихід із російського ринку. Для ухвалення цього рішення американському концерну знадобилося сім місяців простою. Протягом усього цього терміну, починаючи з березня виробництво та продаж автомобілів марки, а також поставки запчастин та сервісне обслуговування були зупинені.

Як стало відомо, всі російські активи компанії перейшли у власність «Соллерс Авто», партнера Ford у спільному підприємстві Sollers Ford. Частка американців у СП складала 49%. Умови угоди не розголошуються, але відомо, що Ford залишив за собою право зворотного викупу своєї частки протягом п’яти років.

У повну власність Соллерс перейшли автоскладальні заводи у Єлабузі та Набережних Човнах. Перший робив автомобілі Ford Transit, другий — законсервований. Також російській компанії передано моторний завод, який планувалося переоснастити під виробництво турбодизелів. Автоскладальний завод, що належав СП, у Всеволожську у 2021 році був проданий південнокорейській компанії Sungwoo Hitech.

Читайте також:
Hyundai йде з російського ринку - що буде із заводом компанії

На заводі в Елабузі, де Соллерс випускає автомобілі Aurus, планують налагодити виробництво легких комерційних автомобілів під брендом Соллерс. Запустити складання двох моделей розраховують ще до кінця цього року. Також була інформація про те, що компанія готується до випуску китайських фургонів JAC. Ймовірно, Соллерс відповідатиме й за сервісне обслуговування автомобілів Ford.