X

Ford зупинив заводи в Європі через війну в Україні

Производство автомобилей остановлено в Германии, Испании и Польше

Війна, розв’язана Росією проти України, спричинила скорочення і навіть зупинення виробництва багатьма компаніями. Серед них і Ford. Цього тижня через відсутність українських компонентів зупинено виробництво на заводах компанії у Німеччині та Іспанії.

Як повідомило видання Automotive News Europe з посиланням на офіційну заяву виробника, з 21 до 25 березня включно простоюватиме конвеєр заводу в німецькому місті Саарлуї. На цьому підприємстві налагоджено виробництво Ford Focus. За словами представників Ford, через війну в Україні компанії не вдалося знайти 12,3-дюймовий інформаційно-розважальний екран для нещодавно оновленого Focus. Автомобіль продовжують комплектувати колишнім 8.0-дюймовим дисплеєм. Ford також має труднощі з поставками деталей для кермового керування, що випускаються в Україні.

Позначається на виробництві і брак напівпровідників. З цієї причини на тиждень припинено виробництво Ford Fiesta в Кельні. А також прийом замовлень на мінівени Galaxy і S-Max, що випускаються на заводі у Валенсії, Іспанія. Як повідомили у Ford, заявки на мінівени вже зібрані на вересень.

Виробництво мінівену Ford Tourneo Connect на заводі Volkswagen у Познані, Польща зупинилося ще 10 березня. Та сама доля, ймовірно, спіткала і соплатформенний Volkswagen Caddy. Мінівени збирають на одному конвеєрі.

Читайте також:
Ford Explorer урізали список опцій

Також через перебої з постачанням джгутів проводів українського виробництва скоротити виробництво на своїх німецьких заводах були змушені Volkswagen, BMW та Mercedes-Benz.

Є й інша причина — українці, які працювали у країнах Східної Європи, масово повертаються додому, щоб боротися з росіянами.