X

Ford відкрив перший завод із нульовим рівнем викидів

К 2026 году новая площадка будет выпускать более 250 000 электромобилей в год

Тиждень розпочався для Ford з урочистого відкриття нового заводу в Німеччині — Кельнського центру електромобілів. Це перший складальний майданчик компанії з нульовим рівнем викидів. Вона розташована на території історичного заводу Ford у місті Ніль, який відкрився ще 1930 року. За ці роки тут зібрано понад 18 мільйонів автомобілів, включаючи такі відомі моделі, як Model A, Capri та Fiesta.

У створення нового центру концерн інвестував 2 мільярди доларів. В результаті на площі 125 гектарів з’явилася нова виробнича лінія та підприємство зі збирання акумуляторів.

Як підкреслюють у Ford, все обладнання ультрасучасне, «ретельно розроблене для максимальної ефективності виробництва». Зокрема, завод використовуватиме нові підключені машини. Це включає використання спільних роботів та технології доповненої реальності. У сукупності, це полегшить працю працівників та обмін даними у виробничому процесі.

Вся енергія, необхідна для забезпечення функціонування заводу, буде вуглецево-нейтральною. Теплом його забезпечить завод зі спалювання відходів, а електроенергія вироблятиметься із сертифікованого відновлюваного біометану. Викиди вуглецю, яких неможливо уникнути, Ford обіцяє компенсувати.

Читайте також:
Виміряно реальний запас ходу Ford F-150 Lightning

Першою моделлю центру Кельни стане електричний Ford Explorer на платформі Volkswagen. Найближчим часом очікується прем’єра «спортивного кросовера». До 2026 року майданчик вироблятиме понад 250 000 електромобілів на рік.