X

Ford побудував електричний шкільний автобус на базі E-Transit

Стоимость электробуса Type A и сроки запуска серийного производства не озвучены

Ford представив свій перший повністю електричний шкільний автобус Type A. Презентація новинки відбулася у рамках заходу Work Truck Week 2023 у Індіанаполісі, США.

Type A побудований на базі електричного Ford E-Transit, який вийшов на ринок 2022 року. Запропонувавши кілька конфігурацій та пакетів, призначених для всіх видів бізнесу, компанія змогла захопити майже три чверті ринку електричних фургонів.

Як кажуть у Ford, E-Transit дозволить скоротити викиди СО2 на 57% порівняно із паливними фургонами того ж типу. Поява у лінійці шкільного автобуса дозволить збільшити цей показник, а Ford зможе ще більше посилити свої позиції на ринку.

Жодної технічної інформації про Type A, включаючи запас ходу, компанія не надала. Не озвученою залишилася і вартість моделі. Завдяки державним субсидіям на придбання електричних шкільних автобусів для багатьох шкільних округів він буде майже безкоштовним.

Читайте також:
Компактний Ford Puma обзавівся спортивною версією потужністю 170 к.с.

Розмір компенсації за заміну старих дизельних автобусів повністю електричними може досягати 375 000 доларів. Крім того, у рамках Закону про інфляцію ще 20 тисяч доларів держава виділяє на облаштування зарядної інфраструктури.

У деяких штатах шкільні округи мають перейти на електричні автобуси найближчим часом. Наприклад, у Нью-Йорку весь автопарк має стати електричним не пізніше 2035 року. Бостон планує позбутися старих дизельних та пропанових автобусів до 2030 року.

У цьому світлі поява у модельній лінійці Ford електричного шкільного автобуса дуже слушна.