X

Ford продає завод у Німеччині китайській BYD

В собственность китайской компании может перейти один из крупнейший автозаводов в Европе

Ford веде перемовини щодо продажу одного зі своїх заводів китайській компанії BYD Auto. Як повідомила The Wall Street Journal, йдеться про майданчик у Саарлуї, Німеччина. За інформацією джерел знайомих із перебігом перемовин, наступного тижня представники керівництва концерну у Німеччині вирушать до Китаю, щоб обговорити можливу угоду.

Ford планує завершити виробництво автомобілів на заводі у Саарлуї у 2025 році. Наразі майданчик потужністю близько 350 тисяч автомобілів на рік виробляє лише одну модель — Ford Focus. Як стало відомо кілька днів тому, після 2025 року хетчбек зникне із модельної лінійки. У концерні вважають, що переводити модель на електротягу не рентабельно. Але це стосується лише європейської специфікації «Фокусу». За межами Європи він залишиться.

BYD Auto майданчик у Саарлуї цікавий, як можливість налагодити виробництво своїх електромобілів та плагін-гібридів прямо на території Європи. Цього місяця китайська компанія відзначає 25-річний ювілей своєї присутності на європейському ринку. Зокрема, автомобілі марки продаються у Німеччині, Великій Британії, Норвегії, Швеції та Нідерландах. Усі ці роки їх доставляли із Китаю. Наприкінці 2022 року з’явилася інформація, що BYD планує організувати локальне виробноцтво електромобілів у Європі на одному чи двох заводах.

Читайте також:
На аукціон виставили новий Ford Bronco Raptor