X

Нова система допомоги від Ford: тепер розмітка не потрібна

Система помощи водителю Road Edge Detection от компании Ford поможет избежать выезда за границы дорожного полотна в случае отсутствия на нем разметки

Нинішні автомобілі буквально напхані різними асистентами та системами допомоги водієві. Вони роблять поїздку комфортнішою і безпечнішою, оскільки дають змогу уникнути безлічі складних ситуацій на дорогах. Однак прогрес не стоїть на місці, тому виробники регулярно розробляють нові опції та вдосконалюють систему.

Так, компанія Ford розробила нову систему допомоги водієві, яка дістала назву Road Edge Detection. Вона здатна визначати межі дорожнього полотна незалежно від того, нанесена на нього розмітка чи ні, і підкермовувати в разі необхідності. Ця система особливо актуальна на сільських дорогах, в умовах поганої видимості і в темний час доби. Адже навіть найдосвідченіший водій за таких умов може легко втратити межі дороги і виїхати на узбіччя або злетіти в яр.

Читайте також:
Как Wi-Fi мешает автомобилям и создает помехи для систем безопасности

Система Road Edge Detection працює на швидкості 70-112 км/год. За допомогою камери, розташованої під дзеркалом заднього виду, вона відстежує край дороги на відстані 50 метрів перед автомобілем і  на 7 метрів в обидва боки від нього. Система має найсучасніший алгоритм, який визначає структуру дорожнього полотна і одразу реагує на зміни. Якщо після початкової підтримки кермового керування автомобіль все одно їде близько до краю дороги, то система попередить водія про ризик виїзду на узбіччя за допомогою вібрації керма. Також вона може забезпечувати підтримку кермового керування на асфальтованих дорогах, коли розмітка прихована снігом, листям або дощем.

Спершу нову систему отримають моделі Ford Focus, Kuga і Puma. Пізніше її буде запропоновано  як додаткову опцію і для інших автомобілів компанії.