X

Ford вирішив відродити забутий позашляховик Excursion

Его компания перестала выпускать 15 лет назад

Колись популярний вседорожник Excursion компанія випускала в період із 1999-го до 2005 року, після чого про нього успішно забули. А зараз у Ford повторно запатентували його. Що на нас чекає надалі, відомо лише автовиробнику.

Читайте також:
Мини-пикап от Ford назовут в честь легендарной модели марки

Зазначимо, що зараз кросовери і великі позашляховики знову на піку популярності. Ймовірно, саме тому в Ford йому вирішили дати друге життя. Компанія запатентувала торгову марку Excursion в Бюро  патентів і товарних знаків США (USPTO). Патент дає автовиробнику право використовувати товарний знак для найменування моделі автомобіля. Це може бути позашляховик, пікап або електрокар. Не виключено, що Ford планує випуск флагманського позашляховика – наступника того самого Excursion, довжина якого досягала майже 6 метрів.

Читайте також:
Спортивний підрозділ Ford будує ретро Mustang для Кена Блока

Якою буде чергова новинка Ford, можна тільки припускати. Однак вона навряд чи отримає такі самі мотори. Зазначимо, що позашляховик комплектували бензиновими моторами V8 і V10 об’ємом 5.4 і 6.8 літрів відповідно. А також дизельними V8 об’ємом 6.0 і 7.3 літра. Основою Excursion був повнорозмірний пікап F – 250/350 Super Duty з лонжеронною рамою і нерозрізними мостами з підвіскою на листових ресорах.