X

Ford знімає з виробництва кросовер Edge

Последний экземпляр соберут 26 апреля в Канаде

Історія кросовера Ford Edge добігає кінця. Як повідомив Carscoops з посиланням на голову канадського заводу бренду Марка Бреннана, останній екземпляр моделі зберуть 26 квітня. Офіційна причина завершення виробництва — низький попит.

Ford Edge дебютував на Північноамериканському міжнародному автосалоні 2006 року. Протягом першого року виробництва у США вдалося продати 130 125 одиниць Ford Edge. Протягом наступних років продажі моделі, за винятком періоду пандемії Covid-19, залишалися у цих межах.

Друга причина — перетворення заводу в Оквіллі на центр електромобілів. Зі слів Бреннана, деталі ще обговорюють, але деякі кроки вже зроблено.

Угоду про збереження заводу Ford та Unifor досягли 2020 року. Тоді президент Unifor National Джеррі Діас заявив, що відповідно до домовленостей Ford інвестує 1,45 мільярда доларів у виробництво п’яти нових електромобілів на заводі. Перший має з’явитися у 2025 році, останній — у 2028.

Офіційно про створення центру електромобілів в Оквіллі Ford оголосив у 2023 році. Як повідомлялося, переоснащення та модернізація підприємства розпочнеться у другому кварталі 2024 року. Виробництво електромобілів наступного покоління майданчик розпочне з 2025 року.

Читайте також:
Автокрадії викрали із заводу Ford 14 новеньких кросоверів Edge

Окрім кузовних, складальних та фарбувальних цехів тут розмістять новий акумуляторний завод. Компоненти для виробництва батарей постачатиме завод BlueOval SK у Кентуккі.