X

Ford вивів на ринок новий електромобіль для конкуренції з Tesla Model Y (фото)

Електричний Ford Explorer надійшов у продаж на ринку Європи. Кросовер, який позиціонують як конкурента Tesla Model Y, доступним за ціною від 48 тисяч євро.

Ford Explorer повинен був вийти на ринок ще восени 2023 року, але через проблеми із сертифікацією батареї виробництво довелося відкласти. Електромобіль побудований на платформі MEB і досягає завдовжки 4660 мм при колісній базі 2770 мм. Незважаючи на однойменну назву, новинка не має нічого спільного з версією ДВС. Обидві моделі випускатимуться паралельно.

Explorer доступний з одним електромотором потужністю 286 к.с. та батареєю на 82 кВтг, яка забезпечує запас ходу у 550 км. Запропоновано і двомоторний варіант із віддачею 340 к.с. та запасом ходу до 560 км. Розгін з місця до «сотні» у топового варіанту займає 5,3 секунди. Стандартний варіант досягає цієї позначки за 6,4 секунди.

Читайте також:
Огляд б/в Ford Fiesta: чи правда це найкращий компакт з "автоматом"

У оснащення Ford Explorer увійшла 12,3-дюймова цифрова панель приладів і мультимедійна система з 13,2-дюймовим екраном, яка сумісна з бездротовими Apple CarPlay і Android Auto. Є слот для бездротової зарядки смартфона, вісім портів USB-C, три розетки на 12 В, двозонний клімат-контроль, камери кругового огляду, адаптивний круїз-контроль, навігацію та підігрів сидіння. Також покращено матеріали, що використовуються в обробці кабіни та розширено пакет систем допомоги водієві.