X

Ford запатентував портативний зарядний причіп

Он может питать буксирующий его автомобиль

Ford Motor подав заявку до Відомства з патентів та товарних знаків США (USPTO) на портативний причіп із вбудованим акумуляторним блоком та одним або декількома електродвигунами.

Як зазначено в описі, він може забезпечувати резервне живлення як для буксируючого його електромобіля, так і для електроприладів та інструментів. Для їхнього підключення передбачено кілька роз’ємів. Також є зарядний порт для заряджання батареї від звичайної зарядної станції. Жодних сонячних панелей або інших альтернативних способів поповнення батареї не передбачено.

Керується причіп за допомогою контролера. Також може бути використаний більш традиційний варіант із паркуванням за допомогою тягача. Технічних характеристик зарядного причепа немає. Але сама ідея цікава й може бути застосована до багатьох причепів, у тому числі «будинків на колесах».

Читайте також:
Огляд вживаного Ford Focus 3 (C346): Чи варто звʼязуватись з 1,0-літровим двигуном та роботом PowerShift

Нещодавно Ford також подав патент на встановлену на даху акумуляторну скриньку. Теоретично вона може забезпечити резервне живлення електромобіля під час руху в місцях із обмеженим доступом до зарядної інфраструктури.