X

Франкфуртський автосалон переїжджає

Международный автомобильный салон IAA 2021 пройдет в Берлине, Гамбурге или Мюнхене

Асоціація автомобільної промисловості (Verband der Automobilindustrie, VDA), що займається організацією Франкфуртського автосалону, оголосила, що в 2021 році шоу відбудеться не у Франкфурті. В яке з німецьких міст переїде автосалон оголосять у найближчі тижні. Також організатори мають намір змінити концепцію шоу, зробивши участь у ньому привабливішою для автовиробників.

Підготовка до переїзду розпочалася в жовтні минулого року, а 23-24 січня заявки на проведення виставки подали сім міст: Берлін, Франкфурт-на-Майні, Гамбург, Ганновер, Кельн, Мюнхен і Штутгарт. Оцінивши презентації, журі відібрало трійку найкращих. Серед них – Берлін, Мюнхен і Гамбург.

Як йдеться в заяві організаторів, ідеї та концепції Франкфурта-на-Майні також були дуже вражаючими. Це місто було “головним мегаполісом IAA упродовж майже 70 років”, але після оцінки всіх критеріїв, рада директорів VDA ухвалила рішення, що IAA 2021 більше не проходитиме в місці проведення Франкфуртського торгового ярмарку.

Читайте також:
Вот это поворот: сосиски Volkswagen обогнали продажи автомобилей

Завдання VDA залучити до участі в IAA 2021 якомога більше відвідувачів. Торік виставку відвідали 550 тисяч осіб, тоді як у 2017 році 810 тисяч, а у 2015 – 931 тисяча. Крім того, з кожним роком дедалі більше автовиробників відмовляються від участі у великих шоу на користь закритих заходів та онлайн-презентацій.