X

Фургон Ford відібрав титул світового рекордсмена швидкості у Mercedes-AMG GT3

Ford SuperVan 4.2 стал рекордсменом круга среди электромобилей и коммерческих автомобилей

Минулого тижня французький автогонщик Жуль Гугон на гоночному Mercedes-AMG GT3 встановив новий рекорд кола на трасі Mount Panorama Circuit в Австралії. Під час гонки «Bathurst 12 Hours» він подолав коло за 1:56,605.

За кілька днів потому його співвітчизник Ромен Дюма покращив цей результат на фургоні Ford SuperVan 4.2. Новий час Mount Panorama Circuit — 1:56,3247. До того ж це рекорд як для електромобілів, так і для комерційних автомобілів.

Впоратися із завданням SuperVan 4.2 допомогли радикально модифікований кузов із відмінною аеродинамікою та суттєво доопрацьоване шасі. Сукупна потужність трьох моторів (один спереду, два ззаду) фургона складає 1400 к.с. Ємність тягової батареї з рідинним охолодженням — 50 кВт•год.

У ході підготовки до гонки SuperVan 4.2 втратив вантажний відсік, але незважаючи на це важить 1800 кг. Це вдвічі більше за середній автомобіль GT3.

Читайте також:
Hennessey націлилася на новий світовий рекорд швидкості

Досвід, отриманий у Австралії використають у дорожніх електромобілях наступного покоління. Найближчими роками обіцяно декілька дорожніх електричних фургонів Ford з відмінними аеродинамікою та підвіскою.